Üdvözlöm

Budapesten születtem 1975 nyarán. Édesapám révén a Kántor család nevet hoztam, amit magam mögött hagytam férjem neve végett20160227_103401.  Gyermekkoromban volt hideg is, meleg is. Külön kerültem szüleimtől 13 évesen egy nagyon kellemetlen környezetbe, ahol az élet létjogosultságát tanulhattam meg, az önálló életet. Hamar felnőttem. A természetes gyógyítás felé 1998 as éveimben fordultam, a reiki és a szellemgyógyászat megismerésével. 2000 ben a lehetőségek olyanná adódtak, hogy elvégezhettem a reflexológia, azaz talpmasszázs tanfolyamot, párhuzamosan egészségügyi és természetgyógyász alapmodullal egybekötve. Iskolám: Magyar Természetgyógyászok és Életreformerek Tudományos egyesülete. Tanáraim: Prof. Dr. Török Szilveszter, Dr. Walkovszky Attila, Dr. Oravecz Mária, Bánszky Judit, Gillich István.

Ekkor Megszállottként kipróbáltam mindent, amit tanítottak, hogyan lehet különböző betegségeket gyógyítani, masszíroztam mindenkit, aki az utamba került, nem néztem, kicsi, vagy nagy, fiatal, vagy öreg. Csak a tudást hadd adjam át, ami bennem van. Egy barátomnak köszönhetően a csontkovácsolás művészetéhez is közelebb kerültem, ami alapokat adott a további testtel való munkáimhoz.

Fontos és döntő az életem és tanulmányaim szerzésében (a mai napig!), hogy 2001 környékén közelébe kerülhettem egy fül-orr-gégész orvosnőnek, „Kati néni”, hivatalosan: Dr. Szilágyi Katalin,ajanlas1 akitől rengeteg gyakorlatot szereztem. Ő már akkor 10 éve, (ma már közel 30 esztendőről beszélünk) mély tudásra tett szert a kínai gyógyászat és az akupunktúra területén. Ami alapból engem is nagyon vonzott. Így heti szinten tapasztaltam Tőle a jobbnál jobb, okos gyógymódokat. Később belekóstoltam Kati nénin keresztül a hipnoterápiába, ami elkezdte a lélekgyógyítása felé fordítani a figyelmemet. Segített felismerni egy fontos dolgot, amivel a munkámban is közelebb kerültem a betegségek megoldásához: -A test raktároz… és raktároz… felhalmozza a régen minket ért sérelmeket. És utána „kiül ránk” és figyel… és figyeli, hogy mi mikor vesszük észre. Majd ha nem figyelünk fel rá, bemutatkozik Ő maga, a Betegség,  eljön hozzánk és megmutatja, hogy Ő van, Ő létezik. Megmutatkozik egy mozgásszervi betegségben, egy hátfájásban, és nyakfájásban, vagy éppen egy belső szervi problémában- 

2003-ban elvégeztem az alternatív mozgás és masszázsterapeuta képzést a Holisztikus Oktatási Központban.ajanlas4 Kínai masszázs alapjait sajátítottam el tanárom, Tóth Zsolt segítségével. Amivel elindultam hivatalosan is nemcsak gyakorlat szintjén. Több év a masszázsban és a kínai gyógyászatban elmélyült munkám után a figyelmem a kineziológia felé irányult. Tanárom: Johnné Baki Mária. Erősen aktív munkával, gyakorlattal belevetettem magam a lélek gyógyításának rejtelmeibe, amihez csatlakozott a családállításokon való állandó részvételem is. Amennyi tanfolyam létezett, (kineziológia, családállítás, Bach virágterápia, gyógyító kommunikáció, kismama relaxáció, Mária keze által, mindig jelen voltam újonnan és állandó ismétlőként). Az állandó ismétlés, és új ismeretek elsajátítása nagyon megkönnyítette az életemet, ahogyan a testet lehet gyógyítani masszázzsal, úgy a lelket is oldással. Azóta folyamatosan „gyakorlom” a testet, lelket gyógyító munkámat, ami a masszázsban éppúgy megjelenik, mint a kineziológiában.

bear882007 óta többször vettem részt életmód táborokban, (Holisz iskola révén) ahol magas fokú figyelmet szentelhettem a tanulmányaim kifinomításához, önmagam jobb megismeréséhez, ami a gyógyítás útján igen fontos.

 

 

 

images

 

2005 ös esztendőben nagyon komoly fordulatot vett az életem a TAIJI (tájcsi) mozgásrendszer megismerésével. Szerelmese lettem ennek a tevékenységnek.

 Oktatómmal, Doór Béla személyében több éven keresztül mindennapi létszükségletté váltak az edzések.

Télen, nyáron, hidegben, melegben, esőben, hóban, napsütésben, mindig kint, a szabad ég alatt

 

 

…és folytatom.. mert folytatnom kell. az ÁRAMLÁS az életem részévé vált. Ez egy újabb táborral kezdődött 2012 nyarán, Gánti Bence nevéhez kötődik. És folytatódik.. 2012 nyarától több önismereti tábor tudhatok magam mögött, ami mind a fejlődésemet segítette elő. Itt kiemelném Neal Wecker nevét is, akivel Bence közösen összeállítottak egy tábort. Ennek is résztvevője lehettem. Hálás vagyok.

Ezekben a táborokban találkoztam a “bodywork” elnevezéssel és elmélyülésével. A test mélységeivel találkozni, hogy mit nayritabor9rejt, milyen “fáradtságos munkával” beépítjük testünkbe a minket ért sérelmeinket gyermek, vagy akár csecsemőkorban. Hurcoljuk magunkkal teherként és nem tudunk megszabadulni tőle és oly sokszor még nem is sejtjük, hogy szimbiózisba kerültünk velük. És akkor jött a találkozás, én csak “kontakt”nak nevezem, de lehet bodywork is, azaz FLOW, ahogyan mi, IP (Integrál Pszichológia) sek mondjuk. A tábor után 180 fokot fordult velem a világ. Így gondolkodás nélkül bejelentkeztem Gánti Bence által megalapított iskolába, az INTEGRÁL AKADÉMIÁRA, amiről csak sejtésem volt, hogy mit fognak oktatni.

2013 nyár eleje, eltelt egy év és testileg, lelkileg gazdagabbá lettem, pszichológiai alap tanulmányokkal, világ vallási nézetekkel kibővültebben és tisztább kommunikációval állok a világ elé, és eléd, hogy a segítség kérésedre a jelenlétemmel, a “VAN”ommal támogathassalak a további gyógyulási Utadon.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA2013 nyarán megjelent ez élet körömben a sámán világ és az azzal való gyógyítás Útja, vagy Ősök Útja, nekem mindegyik elnevezés nagyon tetszik, közel áll a szívemhez bármilyen nevet adok ennek a gyógyulásnak. Az egyik legősibb dolgot véltem felfedezni önmagamban, a legbensőbb énemhez az „oda Utat”, az eljutást a mélységbe. Találkozás az „Ismeretlennel” az én valós önvalómmal. Találkozhattam, megtapasztaltam egy két ősi, hagyományos gyakorlatot:  izzasztókunyhó, látomáskeresés, lélekvisszahívás. . Tanulom az ősi gyógyításokat, révüléseket. Utakat járok a benső világomba, amiket azután kivetítek a világra, és ha szükséged van rá, a tapasztalásaim útján megtanult élményekkel gazdagabbá teszem a Te Utadat is. Tanulom az Őseink, Felmenőink tiszteletét, és mutatom az Utat, merre visz tovább. Gyere, tarts velem. Magyarországi tanárok, akikre felnézek: Pucskó Zsolt,   Sólyomfi-Nagy Zoltán Ősforrásközpont,   Majercsik János Oguz

Továbbá a sámánvilág alcímen olvashat a külhoni tapasztalat szerzéseimről

 

 

kep2015 szeptembere óta kifogyhatatlan tudás szomjamat jelenleg egy számomra új dologgal, új szerelemmel bővítem, PAKSI ZOLTÁtanárral, csillagbölcselet, vagy ASZTROZÓFIA néven ismertebb tudománnyal… Mert… a csillagokban meg van írva…

 

 

 

 

dsc_0018Jelenlegi életformámat igyekszem a lehetőségekhez képest a legtermészetesebben élni. Budapestről Gödöllőre sodort a szél, ahol közelebb lehetek egy kicsit a természethez. Számomra egy ajándék, az udvaron állhat a Jurtánk, ahol töltjük azokat az időket, amiket másokkal, és magunkkal megoszthatunk. Szemünkben tündökölhet a jurta tündükén keresztül az Ég kékje.

Így élek én:

Igyekszem az Ősiség törvényeit betartani, az Őseinket, Öregeinket a legtisztább szándékkal tisztelni, becsben tartani. A természettel, fákkal, növényekkel, állatokkal (pókok, rovarok is) együtt lélegezni, együtt élni. És ember társaimmal.Élni s élni hagyni. Tartsd tiszteletben környezeted, s ezáltal önmagadat. Légy tekintettel mindenre, s mindenkire, aki körülvesz, s légy hálás érte, hogy köztük lehetsz

 

 

IMG_8496Masszázsom és az emberekhez való hozzáállásom éppúgy változik és fejlődik, ahogy jómagam is. A változás az életem legfőbb megélése, a változás rengeteg jót hoz, amit mind beforgatok a munkám során éppúgy, mint a magánéletemben.

Hálás köszönet édesanyámnak, aki megteremtette az  ” életem színházát”, majd berendezte számomra, hogy onnét tovább tudjak haladni a saját Utamon, hogy én formáljam majd a saját elképzelésem szerint. És édesapának, aki már nincs itt mellettem, hogy az lehetek, aki vagyok.

Kasza Beáta

Facebook